Johdanto nettipäiväkirjaani.
Päivitetty 27.01.2022


Mitä on Simo Pahulan nettipäiväkirja?
>> Henkilöitä - osa poistettiin 31.11.2005. Eläköön nämä ihmiset rauhassa Googlehauilta.
>> käyttöohje
>> Historia
>> Kirjassa olleita kuvia

>> Extrat! Mikä se osa on ja mitä mä sillä tahdon selkeyttää?

>> Muut Blogini. Miksi?
>> Parhaat merkinnät - sivu info

 

NETTIPÄIVÄKIRJASTANI:

Käsittelen kaikkea mikä tuntuu sen arvoiselta että sen voi kirjoittaa ylös. Siis asiakaspalvelutapahtumat, muistot, tapahtumat ja ajatuksiani. Mielipiteitä. Hyviä juttuja. Huumoria, saippuaa ja elämää. Merkinnöissä tapaa myös lukihäiriöni, josta enemmän täällä.

Kirjassa on siis kirjoitusvirheitä - kyllä mä sen tiedän ja monesti olen sitä käsitellytkin merkinnöissä. Korjailen niitä pikkuhiljaa..

mä en voi niille mitään. Tuon linkitetyn sivun kirjoitan vielä joskus uusiksi.

En oikolue merkintöjä kirjoittamisen jälkeen.

Voisi tulla sensurointeja. Pidän tiettyä, häilyvää, tasoa yllä. Räikeät kirjoitusvirheet korjataan kyllä. Tätä olen jo hivenen sensuroinut tietyiltä osin, eli tavaraa on otettu pois. Kun aloitin sen sensuroinnin, niin merkitsin sen selvästi että missä on sitä harjoitettu mutta nyt se tapa on jäänyt.

Tätä yhä kasvavaa arkistoa mietteistäni on kehuttu hyväksi.

On ihmisiä jotka ajattelevat asioista samaan tyyliin kuin minäkin. Eli jos olet sellainen, ota yhteyttä. Merkinnöissä en käytä oikolukua sillä silloin ehkä poistaisin jotain ennen julkaisua.

Se on aika jännä juttu ettei niitä kirjoitusvirheitä silloin kirjoita kuin se teksti tulee suoraan ajatuksen kautta. Siis sitä ei sen kummin ajattele. Aivojen ja käsien yhteistyö sujuu mutkatta. En ajattele kirjoittamista vaan itse asiaa. Tällöin todellakin saattaa päästä nettiin hienoisia paljastuksia jotka sotivat tuota periaatettani etten julki tuo ihmisten nimiä. Nimikirjaimet ovat asia erikseen.

Luen kyllä itse nettipäiväkirjaani netissä, vanhoja merkintöjä, siis jonkin verran oikoluen tätä. Sillä koska tämä on jo aika suuri kokonaisuus, niin se toimii itselleni asioiden muistamisvälineenäkin.

En halua luokata ketään joka ei ole ensin luokannut minua millään tasolla. Tai jotenkin vain on merkinnän arvoinen ihminen.. Siis tää on ajatuksiani ja tuntemuksiani sisältävä tekstikokonaisuus jossa on täräviä huomioita. Tietty joukossa on joskus pahan olon purkua. Siis että kirjoitan elämästäni. Olihan kerran Meidän Perhe - lehden yksi haastatelluista artikkelissa "kumpa joku kutsuisi isäksi" Isyystuntojen ylöskirjoittamista joskus.

Elämä on muuttunut aika ajoin. Kun tämän nettipäiväkirjan aloitin, niin en olisi voinut uskoa - kuinka voimakkaana mä joskus voin tuntea kaipuuden isäksi.

Oma isäni kuoli vuonna 2017. Kun sen menetyksen surun suri pois, niin jäljelle jäi ne omat isyystunteet.

 

Miksi pidän nettipäiväkirjaa? Mitä hyötyä siitä koen itselleni olevan?

Kysymykseen selventävä vastaus olisi varmaan etten tiedä. Mutta se ei ole oikea vastaus. Eli aloin pitämään tätä siksi että elämästäni jäisi joku jälki, kertoa muille minkälaista elämää vietän. Tietenkään en aivan kaikesta kerro, kuten joissain merkinnöissä totean. Mitä hyötyä tästä sitten on? Jos kaikesta aletaan pohtimaan sitä kyseisen asian tarkoitusta - miksi se asia on olemassa, niin kaikesta menee maku. Kirjoitan, siis olen. Niihän mä sanon.

Ehkäpä se hyöty nettipäiväkirjasta on lukialle se, jos tuntee kirjan pitäjän, se tietynlainen jännitys että löytääkö itsensä kirjasta.

Onko tämä toisinaan liian henkilöhtainen? Kyllä mä sen tiedän, ettei useat ihmiset uskaltaisi olla näin avoimia netissä kuin mä. No, jos tämä on niin sittempähän on.

Tietty olen jo suorittanut joitain sensurointeja, mutta en kajoa niihin joissa kerron masennuksestani tai Haukkala-ajoistani, sillä ne saattavat auttaa muita. Mä selvisin vakavasta masennuksesta. Olen ajatellut itsemurhaa 10 vuotta elämästäni.

Se ei ole ratkaisu koskaan. Tosin sen julistaminen vain ärsyttää heitä, jotka ovat päättäneet lopettaa kesken.

Sanon heille, että itsensä tappaminen on vaikeampaa, kuin luulisi. Joku voi mennä vikaan.

Kerron siis näistäkin ajatuksista tässä kirjassani. Kerron jokapäiväistä elämääni nettiin.


Kaikkea löytyy täätlä. Kerron lukihäiriöstäni ja osittain näytän missä se häiriö tulee vastaan. Sen voi lukea itse.

En vuoda salaisuuksia tänne. En kerro perheestäni, kuin poikkeustapauksissa. Tämä on vain minun nettipäiväkirja, eikä muiden. Se saattaa kuullostaa itserakkaalta, mutta mä en mielelläni kerro muista henkiköistä täällä.

Koska kirjoitan tähän kirjaani suoraa ajatukstani, niin saattaa päästä luokkaavaa tekstiä nettiin. Mä sensuroin ne. Olen pahoillani, jos olen missannut jonkun asian täällä.


Käyttöohje:

Tätä voi lukea joko järjestyksessä tai sitten sekaisin. Yksittäisiin merkintöihin pääsee sisään "kaikki merkinnät" osassa.
MMS-kirja on mobiilipäiväkirja, jonka merkinnät ovat kirjoitettu junissa kännykkäviesteinä. Reaaliaikaista kerrontaa.
Otteita on se uusin osa nettipäiväkirjaani. Se on sivu, jolle kerään kaikki hauskemmat tai viisaimmat juttuni.

Uutta nettipäiväkirjassani ovat merkintäsivujen väliset linkit sekä ylätunniste. Tunnisteen tarvitsi sen vuoksi, että hakukone voi löytää pelkän merkintäsivun, muttei kehyksiä.

Tätä päiväkirjaa on pidetty tuokokuun alusta 2002.

Email:
simo piste simopahula.fi

www.simopahula.fi



Simo Pahulan nettipäiväkirjan "historia"

Historia.

Idea tähän nettipäiväkirjaan tuli vuonna 2002 kun televisiosta tuli dokumentti eräästä nettipäiväkirjan pitäjästä, muistaakseni Justin Hallsta, joka ei kirjassaan säästellyt ketään. Idea tuntui mielenkiintoiselta. Tuolloin sivuni olivat täysin toisenlaiset. Nekin ovat kirjan mukana kehittyneet.

Kun mä aloitin vuonna 2002 pitämään tätä kirjaa, niin en mitenkään ajatellut jatkaa sitä. Mutta kun elämäntilanne pareni, niin sitä vain jatkoi kirjoittamista. Joka päivä.

Pikkuhiljaa sitten se oma tyylini muodostui kotisivujen visuaallisen ilmeen kohentuessa. Ja tähän on tultu. Vasemmalla on tietoja kirjan kehityksestä.

Tiedot ovat hankittu käyttämällä Wordin rakenne-tietoja asiakirjasta. Minulla on koko päiväkirjani tekstitiedostona, johon en ole ottanut mukaan dodeja. Tuon tiedoston koko on tällä hetkellä 2,35 Mt (2 464 797 tavua)

Eli kirjani ei enää mahdu 3½- levykkeelle.

En ole aikeissa lopettaa kirjaa. Antaa sen vain kehittyä johonkin suuntaan. Tosiaan, tämähän on kyllä jo aivan erilainen mitä se oli alussa. Yksi tiedosto jossa vain yksi merkintä. Joten siinä vaiheessa se osa "kaikki merkinnät" olisi ollut aika typerän näköinen.

Kohti 1000 sivua tässä nyt mennään.. Pitäisi vielä joskus laskea montako yksittäistä merkintää kirjassa jo on..

1000 sivua eli 2 riisiä olisi aika kiva saavutus. Eli kirjani painaisi tulostettuna silloin 10 kiloa koska muistaakseni 1 riisi (500arkkia) painaa sen 5 kiloa.

1060 sivua ylitetty tammikuussa 2006!
tekstitiedoston koko, johon olen kopioinut kirjani ilman dodeja kunkin kuukauden alusta - on 3009 kt

06.01.2007 - Jälleen päiväkirjani kokoa tuli kasvatettua yhden riisin verran. Tekstitiedoston koko kilotavuissa on jo 4319 kt. Päiväkirjassani on tällä hetkellä 6-1-07 sanoja noin

viisisataakuusikymmentäkahdeksantuhatta, yhdeksänsataaviisikymmentäkahdeksan.


 

Extrat! - ?

(14.01.2006)
Ajan kuluessa olen luonut uusia sivuja tukemaan tätä päiväkirjaa. Nämä minun kotisivuni muodostavat kokonaisuuden minusta. Siksi Extroissa on nyt myös linkki Minä-osion elämänkertaani.

Extrat myös antavat lisälinkkitilaa tuleville koosteille. IJKK-muistelut löytyvät jo sieltä. Tarkoitus on vielä koostaa Juna-muisteluosion, sillä olen ansioikkaasti kyllä kirjoittanut matkakuvauksia junista.

En anna mitään aikataulua sen osan valmistumiseksi. Vielä ne IJKK-muistelu-sivutkin ovat kesken. Niihin tulee tässä kyllä täsmennystä ja lisää muistelua, mitä sinne kopioiduissa merkintöjen osissa on.

Arkisto, muistot ja historia - hyvät työkalut nettipäiväkirjani tutkimiseen.

 

---------------------------------

Muut blogini.

Minulla on kolme blogia,sekä tämä "Simo Pahulan Nettipäiväkirja". Nettipäiväkirjastani en käytä blogi-nimitystä, koska se ei ole blogi - vaan nettipäiväkirja, koska silloin kun sen aloitin - ei ollut blogeja olemassakaan.

Bloggerissa toimii kuvablogini. siis sen historia on seuraava. Se oli ensin nimellä "Simo Pahulan Näyteikkuna", mistä muutin sen nimen "Simo Pahulan Kuva / Mobiiliblogiksi" Siis siellä on paljon kuvia ja muutama mobiilinettipäiväkirjamerkintä - eli päivitetty multimediaviesteillä. (6.1.2007 huom. nykyinen nimi Screendisplay Jämsä)

Koska Bloggeriin ei saa lähetettyä kännykällä kuvia, joten avasin tuon Livejournalin blogin, jonne niitä voi lähettää. Eli se on kivaa sitten kesällä, kun on mökillä - ei siellä ole tietokonetta mukana, enkä sitä sinne tahtoisikaan. Mutta olisi kiva välittää nettitutuille terveisiä ja muillekin. Joten se toimii tuota varten.

Sekä sinne olen alkanut kirjoittaa ihan omaa juttuakin, koska se on teknisesti joskus helpompaa koska sitä voi päivittää ihan tavallisella sähköpostilla.

23.3.07 - Nettipäiväkirjani on murrosvaiheessa. Tämä on vanhalla pohjalla toimiva systeemi, jonka ylitse aika on ajanut. Itsekin käytän tätänykyä enemmän tuota Tapiomies-blogia. Myös Zimophotos sekä screendisplay päivittyvät nykyään nopeassa tahdissa - mitä tämä mun alkuperäinen teos tekee.


daycounters

Päivälaskureista

Päivälaskurit, mitä ne ovat:

Kuinka monta päivää olen ollut syntyneenä( Status Time/Date / ) / kuinka monta päivää tämä nettipäiväkirja on ollut olemassa(
Status Time/Date )


Parhaat merkinnät - sivun info.

Eli merkintöjä, joissa olen joko kertonut jonkun matkakuvauksen tai sitten käsitellyt jotain asiaa varsin hauskasti. Mukana on myös kaikki ne merkinnät, jotka kirjoitin mielestäni aika hyvin. Sivu päivittyy ajan kanssa.

Tarkoitus on luoda selkeä lista niistä merkinnöistä, jotka mielestäni parhaimmistoa tässä kirjassani. Siis parhaat ajatukseni maailmasta, tapahtumat jne. Tämä ja Muistot - sivu luovat vähän osviittaa tälle sisältömäärälle mitä nettipäiväkirjani sisältää.


Päiväkirjassa olleita kuvia

Päiväkirjan kuvat ovat tiedostokooltaa pieniä, jotta kotisivutilaa säästyisi palvelimella. Kuvat on tarkoitettu elävöittämään merkintäsivuja.

 


Arkiston 2009/2010 - viittaus

Vuosina 2008 - 2010 harhauduin käyttämään netin blogipalveluja, jolloin oma päiväkirjani jäi paitsioon. Tuona aikana siis ei tullu paljon tänne merkintöjä. Arkistollisista syistä koostin molemmat vuodet omaksi sivukseen. Se käyköön selitykseksi arkiston linkkirakenteen heikkoon symmetriaan.